Industry Info  
Festo
Festo

Microchip представи нов maXTouch контролер с поддръжка на различни екранни формати

07.12.2021   |   Технологии
 

Microchip представи нов контролер за капацитивни сензорни екрани от фамилията maXTouch, поддържащ различни съотношения при разработката на сензорни екрани в автомобила, както и допълнителна поддръжка за функционална безопасност съгласно изискванията на OEM производителите.

MXT1296M1T може да преконфигурира своите канали за получаване и управление на докосвания, за да съответства на точния формат на екрана – съотношения от 1:1 до 5:1, включително популярното в автомобилната електроника съотношение 8:3. Тази функция позволява на клиента да използва ефективно броя на наличните сензорни канали без необходимост от нов, по-голям и по-скъп сензорен контролер. Освен това клиентите могат да спестят допълнително време и ресурси за разработка и валидиране, като използват повторно стандартния дизайн на печатната платка, за да поддържат различни съотношения със сензора за докосване. От Microchip подчертават, че MXT1296M1T е първият сензор в този клас, който позволява преконфигуриране на сензорния канал по параметри. Тези настройки не изискват модификация на фърмуера, което води до по-нисък риск при проектирането и по-кратко време за пускане на пазара.

"Капацитивните сензорни екрани стават все по-популярни в автомобилните потребителски интерфейси, а производителите на автомобили използват екрани с различни формати и съотношения, за да се впишат в интериорния дизайн и да подчертаят идентичността на марката си. Като доставчик №1 на автомобилни сензорни контролери, ние знаем, че продуктите с подобрени диагностични функции са значително предимство за клиентите, които проектират устройства с уникални характеристики и съответстващи на изискванията за функционална безопасност на ISO 26262", обясни Клейтън Пилион, директор на подразделението за HMI продукти в Microchip.

Новият капацитивен сензорен контролер maXTouch предлага два едновременно работещи комуникационни интерфейса, които позволяват безмостово свързване към канал на LVDS видео връзка за получаване на информация за докосване и свързване към локален микроконтролер. Безмостовата топология намалява латентността при докосване, за да подобри потребителското изживяване, и също така гарантира пълна съвместимост със софтуерния драйвер maXTouch, наличен за всички основни автомобилни операционни системи, включително Linux, Android и QNX.

В MXT1296M1T са интегрирани различни функции за безопасност и непрекъсната проверка на работата на сензорния контролер, както и на свързаните капацитивни сензори. Ръководството за режими на отказ и диагностичен анализ (FMEDA) и функционална безопасност значително улеснява разработката и сертифицирането на приложения за автомобилна безопасност Level B (ASIL-B) в съответствие с ISO 26262.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   maXTouch   MXT1296M1T   капацитивни сензори   тъчскрийн контролери  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...