Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

FANUC представи нов робот за обслужване на металообработващи машини

06.12.2021   |   Технологии
 

FANUC представи нов  модел робот с изцяло затворен корпус LR-10iA/10, който е не само лек и компактен, но и предлага голям работен обсег и висока степен на прахо- и водоустойчивост. Роботът е особено подходящ за автоматизиране на металообработващи машини и за изпълнение на задачи в сектора на логистиката заради комбинацията от ниско тегло, скорост, товароносимост и затворен корпус, посочват от компанията.

С товароносимост от 10 кг, максимален обсег от 1101 мм и тегло от едва 46 кг, LR-10iA/10 може да се инсталира по различни начини, включително на пода, тавана или на стена. Ниското му тегло го прави идеален за монтиране на мобилни платформи, допълват от FANUC.

LR-10iA/10 е със същите размери като LR Mate 200iD/7L, но с 1,4 пъти по-голям полезен товар на китката и 1,2 пъти по-голям максимален обсег. Освен това има степен на защита IP 67. Благодарение на компактния дизайн новият робот може да работи в тесни пространства в работното поле на металообработваща машина, като осигурява ефективно зареждане и разтоварване  на детайли.

Роботът поддържа последната версия на контролера R-30iB Plus на FANUC, конвенционален класически FANUC iPendant пулт за управление, както и новият интуитивен и лесен за използване Tablet TP. Както всички роботи на FANUC, LR-10iA/10 също може да се конфигурира със сензори за машинно зрение, както и с широка гама от интелигентни функции, които да подобряват гъвкавостта на робота.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   роботи   LR-10iA/10   металообработващи машини   FANUC iPendant  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...