Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Над 25 000 души посетиха международното изложение А+А 2021 в Дюселдорф

03.12.2021   |   Бизнес
 

В международното изложение за решения за безопасни условия на труд и трудова медицина А+А 2021, което се състоя от 26 до 29 октомври в Дюселдорф, се включиха 1204 изложители от 56 страни, съобщават организаторите от Messe Duesseldorf. Посетителите надхвърлиха 25 000.

Сред водещите теми на тазгодишното издание бяха пандемията от COVID-19 и хигиенно-санитарните решения и мерки наред с последните иновации в сферата на защитното оборудване. Не бяха подминати и водещи тенденции като цифровизацията и опазването на околната среда.

Изложителите изразиха задоволство от резултатите от А+А 2021 – 94% от тях потвърдиха намерението си да участват и в следващото издание през 2023 г. Над 90% от изложителите заявиха, че са постигнали предварително заложените цели и дадоха много висока обща оценка.

В 37-ия Конгрес по безопасност на труда и трудова медицина, който традиционно се провежда в рамките на А+А, взеха участие близо 1500 души. Тази година части от събитието бяха излъчвани онлайн. "В контекста на настоящите пандемични условия се фокусирахме върху най-важните теми. Особено важни бяха класически сектори като излагането на канцерогенни вредни субстанции или мускулно скелетните увреждания, причинени от работния процес. Интересът на посетителите беше насочен и към теми като безопасните и здравословни условия на труд в международните вериги на доставка, мобилната работа и проблемите, причинени от дигитализацията на работното място", заяви д-р Кристиан Фелтен, управляващ директор на Германската федерална асоциация за безопасност на труда и здравеопазване, която организира конгреса. Благодарение на дигиталните технологии говорители от целия свят успяха да се включат в събитието и да представят своите проучвания по теми в сферата на безопасността на труда.

В стартъп зоната бяха показани мобилни приложения, иновативни услуги и високотехнологични текстилни материали и мобилни устройства. В Парка за роботика пък бяха демонстрирани възможностите на екзоскелетите, като самите посетители бяха поканени да ги тестват.

Следващото издание на А+А ще се състои от 24 до 27 октомври 2023 г.

     
Източник: Messe Duesseldorf

Ключови думи: Messe Duesseldorf   ГБИТК   А+А 2021   безопасни условия на труд   цифровизация  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...