Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха победителите в първия конкурс за дигитална трансформация в българската индустрия "Стартирай 4.0"

03.12.2021   |   Бизнес
 

Завърши първият у нас конкурс за дигитална трансформация на българската индустрия "Стартирай 4.0". Над 30 предприятия се регистрираха за участие, като две от тях получават големите награди – безплатни лицензи за три дигитални приложения на Schneider Electric, обединени в обща архитектура, както и цялостната интеграция на създадените проекти.

Компаниите победители са Куминяно Фрут, специализирана в преработката на плодови продукти, и Обединена млечна компания, специализирана в производството и търговията на млечни продукти. Те ще получат архитектура, която включва приложенията Machine Advisor, Augmented Operator Advisor и Machine SCADA Expert на Schneider Electric. Дзобеле България получава наградата на Коника Минолта – смарт видеорешението Mobotix. Други три компании – Ikis – SL LTD, МИКРОАК и Ендореп, ще получат безплатно членство за една година в Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA) – партньор на инициативата "Стартирай 4.0".

"Щастливи сме, че като организатор на конкурса "Стартирай 4.0" поставихме началото на конкретни действия за дигиталната трансформация в българската индустрия", споделя инж. Мария Топчийска, изпълнителен директор на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив. "Дигитализaцията става възможна, когато преди нея всички процеси са ясни, структурирани и опростени или са разбити на отделни операции. В рамките на конкурса стана ясно, че при голяма част от предприятията у нас тези няколко стъпки все още не са направени. В умната ни фабрика в Пловдив ние вече реализирахме успешно този процес и сме готови да консултираме компаниите как да изминат пътя към дигитализацията", каза още тя.

Първото издание на "Стартирай 4.0" показа, че българската индустриална общност има нужда от консултации и повече знание за възможностите пред себе си, коментира инж. Христо Николов, продуктов мениджър Индустриална автоматизация в Schneider Electric България и автор на идеята за конкурса. Той разкри, че компанията обмисля и второ издание, което да се фокусира върху темата за Електрическа енергия 4.0. 

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   ПАРА   Стартирай4.0   дигитализация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...