Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Нуждата от все по-точни стратегии за развитие гарантира растежа на пазара на бизнес информация

02.12.2021
 

Мариана Дамова, управител на Мозайка, пред IndustryInfo.bg

С какво се отличава методологията, залегнала в услугата ИндустриИнформ, и до каква степен предоставяната информация дава конкурентно предимство на бизнеса?

Навременният достъп до пълна и актуална информация е от определяща важност за успеха на всеки бизнес и за добре взето решение. ИндустриИнформ е информационна услуга, която подпомага мениджъри, собственици, търговски представители и снабдители да достигат бързо до необходимите им данни за българската индустрия. Тя се доставя по два начина: ИндустриИнформ – Търсене и ИндустриИнформ – Доклади.

Вече 7 години ИндустриИнформ издава ежемесечно секторни анализи на отделни сектори, като автомобилостроене, машиностроене, добивна индустрия, енергетика, химическа индустрия, хранително-вкусова индустрия, транспорт и т.н. Те излизат в три варианта – подробен, обобщен и резюмиран, и включват териториално разпределение на отраслите в страната, брой предприятия по отрасъл, идентификация и представяне на най-големите и печеливши предприятия по финансови показатели и др. Докладът съдържа и структурен анализ на сектора, обособяващ икономическите дейности, което би ориентирало потенциално заинтересовани инвеститори за териториалното разпределение на квалифицирана работна ръка.

Търсачката на ИндустриИнформ предоставя възможности за гъвкаво семантично търсене по различни критерии и по ключови думи. В сравнение с други такива услуги има възможност да се филтрира по различни корелации и да се формулират заявки не само за единични фирми или хора, но също така за категории предприятия, финансови критерии, местоположение. Например потребителите могат да получат отговори на въпроси, които предоставят много полезна информация за търговци, за маркетингови и пазарни проучвания.

Наскоро услугата ИндустриИнформ разшири набора си от секторни доклади, които могат да бъдат поръчвани онлайн. Какви са новите възможности, които тя предлага?

В отговор на кризата с COVID-19 ние разширихме темите на нашите секторни анализи с доклади за медицински заведения, лекарства, както и изготвихме безплатен онлайн каталог на предприятия, които предлагат продукти и услуги, свързани с предпазването от болестта, който може да се ползва безплатно на сайта ни.

Всички предлагани информационни услуги са достъпни от този сайт. Потребителите могат да разгледат каталога на налични доклади, да поръчват единични доклади или да се абонират за цяла година, като процесът на поръчване е напълно автоматизиран.

По отношение на търсенето, информацията, която предоставяме в търсачката покрива отраслите от българската индустрия, които съответстват на темите на нашите доклади. Разполагаме с над 7 милиона информационни единици за българската индустрия.

Потребителят може да се абонира за опцията "Търсене" през автоматизиран процес при записване в сайта, за което се изисква само имейл адрес. Предоставяме възможност за изпробване на търсачката с 10 безплатни заявки. Инструкции за това как да се използва тя са публикувани в секцията "Как да се търси". А блогът на ИндустриИнформ предлага аналитични статии и тенденции в развитието на отделните индустриални сектори в световен мащаб.

Тази година Вие взехте участие в Експо 2020 Дубай в сегмент Global Best Practice Programme, по време на тематичната седмица "Космос". Разкажете повече за темата, която Вие разгледахте, и какъв беше отзвукът на аудиторията?

Моята презентация пред международната аудитория беше посветена на климатичните промени и на това как богатството на данни от наблюдението на земята от космоса, приложено към комбинация от методи на изкуствения интелект, може да спомогне за разрешаването на обществени предизвикателства. Според прогнозите големите обеми данни от това наблюдение ще генерират социално-икономически ползи от до 120 млрд. евро за периода 2019 – 2035 г. С екипа ми сме в позиция да участваме в тези процеси. Отзвукът от представянето ми беше много положителен и освен интереса към нашите решения в тази област, получих и въпроси за екосистемата и развитието на космическите технологии в България.

Какви са предвижданията Ви за развитието на пазара на бизнес информация в дългосрочен план?

Една от причините за гарантирания растеж на пазарите за бизнес информация е изострящата се нужда от инструменти за намаляване на риска от вземане на бизнес решения. Тъй като обаче наличието на такива инструменти и техните възможности не са толкова популярни, се налага да се положат усилия от страна на доставчиците на такива услуги за образоването на пазара и потенциалните потребители. Тук решения, които предоставят навременна, изчерпателна и леснодостъпна бизнес информация, ще бъдат печеливши.

 

Мозайка ЕООД
ул. "Солунска" 52, София 1000
тел.: +359 885 796 530
Web: http://www.mozajka.co/
https://industryinform.com/

     
Източник: Мозайка

Ключови думи: Мозайка   Mozajka   ИндустриИнформ   IndustryInform   секторни доклади  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...