Industry Info  
Festo
Festo

VMware България оборудва офиса си за 2500 души в София с дигитално сградно решение на Schneider Electric - 01.12.2021

01.12.2021   |   Начало»Проекти

VMware България избра интегрирано решение за сграден мониторинг и управление чрез платформата EcoStruxure на Schneider Electric за сградните и критичните инсталации в новия офис на компанията за над 2500 души, разположен върху площ от над 30 200 кв. м в Garitage Park в София.
 
В реализацията на проекта взимат участие консултанти от Великобритания, дизайнери от Турция, българска компания за проектен мениджмънт, както и много служители на VMware, базирани в България, САЩ, Великобритания и други държави. Самата архитектура на цялостното решение е дело на местния екип на Schneider Electric.
 
Специалистите на VMware избират да внедрят интегрираната система за сграден мониторинг и управление EcoStruxure Building Operation. Офис сградата е оборудвана с последно поколение сградни контролери от серията SmartX Automation Server Premium. Основните VRF системи към нея са интегрирани по BACnet протокол, като съобщават повече от 15 000 параметъра, спадащи само към управлението на ОВК системата. Сградата разполага и с контролна платформа EcoStruxure DataCenter Expert.
 
Интегрираността на решенията включва управление и следене на работното осветление, а системата за аварийно и евакуационно осветление генерира автоматични отчети и спомага за спазване на безопасни условия. "Така с внедряването на платформата се постига максимална гъвкавост и опции за управление на климатизацията, вентилацията, осветлението и всички системи, които се грижат за комфорта в офис средата и се гарантира сигурността на персонала и надеждната работа на съоръженията", посочват от Schneider Electric.
 
Работното осветление се управлява по KNX протокол (предимно по присъствие), а аварийното по DALI протокол. И двата елемента се интегрират естествено (native integration) към основната платформа EcoStruxure Building Operation 3.0 (EBO), която на практика управлява всички сгради на територията на Garitage Park, където е осъществен и пълен качествен и количествен мониторинг на използваната енергия през платформата Power Monitoring Expert (PME).
 
Решението е уникално с факта, че всяка подсистема може да съществува абсолютно независимо, но същевременно приоритетно, подчинявайки се на централизираната контролна логика, заложена в EcoStruxure Building Operation, обяснява Димитър Манков, системен архитект за решения "Сградна автоматизация" за Югоизточна Европа в Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   ОВК   EcoStruxure   осветление  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...