Industry Info  
Festo
Festo

Нови три проекта получиха сертификати за инвестиция клас "А" - 29.11.2021

29.11.2021   |   Начало»Проекти

Три инвестиционни проекта на обща стойност 36 870 000 лв. получиха официално сертификати за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Проектите на Нестле България, Дюра Тайлс и Вемус Инвест и М Кабел предвиждат разкриване на нови 125 работни места.

Проектът на Нестле България включва дигитализиране на производствения процес във фабриката в София и разширяване на портфолиото от произвежданите продукти. Размерът на инвестицията възлиза на 20 420 000 лв. и ще се финансира със собствени средства, като предвижда разкриването на 30 нови работни места.

Дюра Тайлс получи сертификат за инвеститор клас "А" за проект за разширяване на съществуващата дейност на дружеството за производство на керамични изделия в Нови пазар. Инвестицията е на обща стойност 8 450 000 лв. и ще създаде 70 нови работни места.

Проектът на Вемус Инвест и М Кабел е за разширяване на производствената им база в Бургас, чрез което ще постигнат както увеличение на капацитета на производството на вече утвърдената си гама продукти, така и разширяването й. Размерът на инвестицията възлиза на 8 000 000 лв. и предвижда разкриването на 25 нови работни места.

На официалната церемония в Министерството на икономиката министърът на икономиката Даниела Везиева съобщи, че се планира с бюджет от 416,5 млн. лв. в рамките на Плана за възстановяване да се насърчи развитието на индустриални паркове в страната чрез подпомагане на изграждането на довеждаща, техническа и социална инфраструктура. Тя подчерта, че целта на МИ е чрез тази мярка да бъде направен преход към кръгова икономика, като това ще зависи от визията на самите населени места, които регистрират своите индустриални паркове, както и от ресурсите, с които разполагат, така че да направят индустриалния парк достатъчно привлекателен за инвестиционни намерения.

Изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев допълни, че България може да "скъси веригата на доставките" и че в последните няколко месеца в страната се работи усърдно по няколко големи проекта, свързани с автомобилната индустрия. "В момента в процес на сертификация са нови 28 нови инвестиционни намерения на обща стойност 800 млн. лева", уточни Янев.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   инвестиция клас А   кабели   дигитализация   индустриални зони  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...