Industry Info  
Festo
Festo

Клъстер "Тракия икономическа зона" ще си партнира с АРИР – Стара Загора

26.11.2021   |   Бизнес
 


Клъстер "Тракия икономическа зона" (КТИЗ) и Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР) сключиха меморандум за сътрудничество. Документът бе подписан от председателя на Управителния съвет на КТИЗ инж. Пламен Панчев и изпълнителния директор на АРИР – Стара Загора д-р Румяна Грозева.

"Надявам се на по-тясно партньорство в привличането на потенциални инвеститори, обмяната на опит и осъществяването на съвместни инициативи за насърчаването на бизнес средата", посочи инж. Панчев.

Д-р Грозева допълни, че двете организации ще работят за изграждането на ос на балансирано развитие на регионите – Пловдивска и Старозагорска област да станат модел в това отношение. "Заедно ще ги превърнем в привлекателни места с високо качество на живот, благоприятни бизнес условия и възможност за реализация на талантлива работна ръка", посочи тя.

В меморандума е записано, че КТИЗ и АРИР – Стара Загора обединяват усилията си за насърчаване, подпомагане и улесняване на икономическото сътрудничество между бизнес партньорите си и при обмен на експертиза.

Двете организации ще изготвят и съвместна икономическа информация, статистика, търговски данни и инвестиционни политики. Ще си съдействат при организиране на търговски панаири, изложения, конференции, семинари и други подобни дейности, и ще насърчават участието на своите партньори и членове в такива събития.

Страните ще предоставят взаимна възможност за изграждане на национални, европейски и световни партньорства с цел реализацията на различни проекти.

Екипите на КТИЗ и АРИР – Стара Загора ще си сътрудничат и в инициирането на предложения за промени и/или допълнения в съществуващото законодателство за насърчаване на инвестициите с цел постигане на по-благоприятни условия и подобряване на бизнес средата в т.ч. и за публично-частни партньорства.

     
Източник: КТИЗ

Ключови думи: КТИЗ   АРИР – Стара Загора   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...