Industry Info  
Festo
Festo

Модернизираха пречиствателната станция за отпадъчни води в Златни пясъци

25.11.2021   |   Бизнес
 

Откриха модернизираната пречиствателна станция за отпадъчни води в курортния комплекс Златни пясъци. Проектът за реконструкция и модернизация на съоръжението е изпълнен по оперативна програма "Околна среда". Общата стойност е 37 150 155,07 лв.

Модернизираната пречиствателна станция е предвидена за натоварване от 72 122 жители и гости през летните месеци и 18 000 през зимния период. Територията, която обслужва съоръжението, включва освен курортния комплекс Златни пясъци и селищно образувание Ален мак, КК "Чайка" и комплекс "Ривиера".

"С модернизацията на ПСОВ "Златни пясъци" завърши един мащабен цикъл от мерки за опазване на чистотата на морето – от изграждането на дълбоководното заустване преди няколко години до реализирането на пречиствателната станция. Благодаря на всички, които работиха активно, за да можем днес заедно да отчетем този проект, който е в подкрепа за бизнеса и е важен за развитието на туризма във Варна и региона", коментира кметът на община Варна Иван Портних.

     
Източник: община Варна

Ключови думи: община Варна   пречиствателна станция   отпадъчни води  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...