Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Siemens се изкачи до първото място в своята индустриална група в индекса за устойчивост на Dow Jones

22.11.2021   |   Бизнес
 

Siemens бе класирана на първо място в своята индустриална група в тазгодишното издание на индекса за устойчивост на Dow Jones – Dow Jones Sustainability Index (DJSI). В групата са включени общо 45 компании.

DJSI е глобално утвърдена класация за устойчивост, изготвяна ежегодно от инвестиционната компания Standard & Poor’s от името на Dow Jones. Siemens участва в тази класация от 1999 г. насам, когато за първи път е публикуван DJSI.

В настоящата класация Siemens получи 81 от 100 възможни точки. Компанията също така си осигури водеща глобална позиция в областта на социалното и екологично отчитане, иновациите и киберсигурността, както и в опазването на околната среда, свързано с продуктите и индустрията.

"За нас устойчивостта е бизнес императив и неразделна част от стратегията на компанията", каза Джудит Вийзе, директор по въпросите на хората и устойчивостта и член на Управителния съвет на Siemens. "Това признание потвърждава, че сме на прав път. С новата ни рамкова концепция за устойчивост DEGREE правим още една крачка напред и ускоряваме значително усилията си за постигане на още по-голяма устойчивост", добави тя.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Сименс   DJSI  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...