Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Онлайн форум представя възможностите за бизнес между България и Индонезия

19.11.2021   |   Събитията
 

На 24 ноември 2021 г. от 10:00 ч. Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Посолството на България в Индонезия в сътрудничество с Индонезийската търговско-промишлена палата организират виртуален бизнес форум по повод 65-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Индонезия.

Целта на форума е в конструктивна дискусия относно търговията и инвестициите да бъдат представени сектори и области с потенциал за развитие на двустранните икономически връзки.

България е деветият най-голям търговски партньор на Индонезия от страните в Централна и Източна Европа. През 2018 г. се наблюдава ръст на износа от Индонезия за България от 330% спрямо 2017 г. През 2020 г. търговският оборот между Индонезия и България възлиза на 188 млн. щатски долара, като показва нарастване с 22% спрямо предходната година. В момента двустранната търговия между двете страни все още е насочена към конвенционалните суровини и стоки – руди, каучук, пшеница, електрически машини, хартия и картон, както и селскостопанска продукция. Съществуват отлични възможности за развитие на сътрудничество в други области, като информационни технологии и цифрова икономика, логистика, както и други форми на партньорство, включително създаване на съвместни предприятия, посочват от БТПП.

Можете да заявите участие до 23 ноември 2021 г. тук. Участието е безплатно. Работният език на форума е английски.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   електрически машини   логистика  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...