Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Новите дозиращи системи на ViscoTec гарантират прецизност с модулите за пневматично управление на Festo

17.11.2021
 

Най-новите двукамерни устройства за автоматизирано, равномерно полагане на лепила, пасти и силикони от два компонента с различен вискозитет на ViscoTec – eco-FEED и vipro-FEED DC, осигуряват изключителната прецизност, задължителна за приложения в електронната индустрия, автомобилостроенето, самолетостроенето, фармацевтичната, хранително-вкусовата и козметичната индустрии.
 
ViscoTec постига висока степен на прецизност благодарение на десетилетния си опит и тясното сътрудничество с производителите на лепила. Често преди да пуснат нови продукти на пазара производителите се свързват с ViscoTec за първоначални тестове с нейните системи за дозиране. Поради тази причина инженерите и техниците на компанията са известни в индустрията като "експертите по лепилата".
 
ViscoTec се ползва с много добра репутация в индустрията не само защото проектира и продава индивидуални устройства и компоненти, но и защото доставя цялостни системи на своите клиенти и е в състояние да предложи съвет за правилното използване на устройствата и лепилата, пастите и силиконите.
 
Постигането на висока степен на прецизност в дозирането на материали като лепила, пасти и силикони изисква и съответен контрол на налягането. В устройствата на ViscoTec тази задача е поверена на модули за пневматично управление от Festo, разкрива Мартин Стадлер, управляващ директор на ViscoTec.

Модулът за пневматично управление се доставя от Festo напълно готов за вграждане в устройствата на компанията. Той следи за налягането и качеството на лепилата отделно от температурата и вискозитета и дори позволява обемно пълнене, в което ViscoTec е специалист, обяснява Кристиян Хайдингер, ръководител управление на продукти във ViscoTec.

Модулът включва вентили VUWS и VHER, фланцови манометри, регулатори за налягане LR-D, фитинги, шумозаглушители и PUN шлаухи. Хайдингер е категоричен, че доставката на готови за употреба модули от Festo пести на ViscoTec време и усилия, тъй като компанията може да го интегрира директно в устройството за полагане на лепила без никакви корекции, като при това получава типичното за Festo качество и гарантирана доставка на резервни части в цял свят.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   VUWS   VHER   LR-D   вентили   пневматично управление   дозиращи устройства  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...