Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Международната конференция по сеизмично инженерство BEF2021 привлече над 500 участници

16.11.2021   |   Събитията
 

В тазгодишното издание на Строителен инженерен форум – Международна конференция по сеизмично инженерство (BEF2021), което се проведе в онлайн формат от 20 до 21 октомври, се включиха над 500 регистрирани участници. Близо 30% от тях бяха инженери от европейски страни. Дискусиите във всеки от панелите бяха проследени от между 200 и 250 участници.

Организатори на събитието бяха Съюзът на строителните инженери в България (ССИБ) и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) Регионална колегия София-град в партньорство с Европейския съвет на строителните инженери (ECCE) и Европейския съвет на инженерните камари (ECEC).

Основната цел на конференцията бе да повиши квалификацията на инженерите конструктори в областта на антисеизмичното проектиране и да подчертае необходимостта от нов интегриран подход към обновяването на сгради с цел подобряване едновременно на енергийните и сеизмичните им характеристики, споделят организаторите.

Опасността от земетресение и скорошната сеизмична активност, отговорността на строителните инженери за намаляване на сеизмичния риск, еволюцията на Еврокод 8, обновяването на сгради с цел подобряване на енергийните и сеизмичните им характеристики, оценка на уязвимостта преди земетресение, антисеизмичният дизайн при укрепване и реконструкция на сгради на културното наследство бяха сред водещите теми на трите панела на конференцията.

Презентации изнесоха 26 лектори, седем от които от България и 19 от чужбина – от JRC (Съвместен Научен Център на Европейската комисия), Гърция, Хърватия, Турция, Португалия, Северна Македония, Австрия, Кипър.

Всички материали – презентации и записи, са достъпни на интернет страницата на форума: www.bef2021.uceb.eu.

     
Източник: ССИБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ССИБ   КИИП   BEF2021   сеизмично инженерство  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...