Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric с нова технология, която елиминира отровния газ SF6 от разпределителните уредби

15.11.2021   |   Технологии
 

Schneider Electric обяви, че новата технология Air Set, вложена в няколко модела комплектни разпределителни устройства (КРУ), които предстои да бъдат пуснати на пазара, елиминира изцяло SF6 от разпределителните уредби на средно напрежение.
 
Разработването и предоставянето на пазара на технология, алтернативна на SF6, е част от цялостната, многокомпонентна програма за устойчивост на Schneider Electric.
 
Ключово в Air Set e използването на пречистен въздух, който е освободен в изключителна степен от всякакви замърсявания и фини частици, които са именно основен носител на риск в рамките на електрически уредби за средно напрежение, отбелязват от фирмата.
 
Освен пълното изключване на отровни вещества и отстраняването на всички свързани с тях рискове новите КРУ от серия Air Set са оборудвани с пълни дигитални функционалности за комуникация, събиране на данни и отдалечено управление. Това гарантира не само сигурност и надеждност, но и безпроблемно участие в цялостни решения за интелигентни мрежи, както и удобна модерна поддръжка с превантивни анализи, допълват от Schneider Electric.
 
"В България очакваме продуктите от Air Set серията в предстоящата година. Със сигурност всички модели КРУ, които предлагаме в момента, ще останат на пазара, докато търсенето се адаптира. Сигурни сме обаче, че множество водещи компании ще предпочетат да изграждат новите си проекти с по-природосъобразното ново решение, защото ангажиментите за устойчивост вече са поети от доста световни имена", каза Йордан Тотев, продуктов мениджър Средно напрежение в Schneider Electric България.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Air Set   КРУ   SF6  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...