Industry Info  
Festo
Festo

Представиха проект за демонстрационен производствен център за брашно от насекоми в Лозен

12.11.2021   |   Проекти
 

Биотехнологичната компания Nasekomo официално представи проекта за нов демонстрационен производствен център за високопротеиново брашно от насекоми, който смята да изгради край село Лозен. Високопротеиновото брашно намира приложение в производството на храни за домашни любимци и в селското стопанство.

На събитието бе заявено, че технологията е 100% безотпадна и осигурява производството в строго контролирана затворена среда. Помещенията са проектирани без прозорци, с допълнително уплътняване на панелните фуги, а вратите са оборудвани с въздушни завеси и автоматично затваряне. Всички изходящи и входящи въздушни маси в производствените помещения ще циркулират в изцяло затворена и контролирана система.

За още по-добър контрол, вентилационната и климатична система са проектирани така, че да поддържат налягането на въздуха във всяко помещение по-ниско от това навън. Освен това специално за развойния център е поръчана и закупена озонираща система с UV тела на всеки от изходящите въздуховоди от производствените помещения. Озонът не маскира миризмите, а директно ги неутрализира, посочиха от компанията.

Базата в Лозен на практика ще е международен демо център на Nasekomo. Той ще представлява производствена база в малък мащаб, където компанията ще представя създадените от нея роботи и автоматизирани решения за отглеждане на насекоми. Екипът ще демонстрира и платформа за изкуствен интелект, която да е в полза на производителите на насекоми.

В бъдеще Nasekomo планира да изгражда собствени фабрики в Европа, използвайки технологиите, разработени в България.

     
Източник: Nasekomo

Ключови думи: Nasekomo   хранително-вкусова промишленост   роботи   изкуствен интелект  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...