Industry Info  
Festo
Festo

ЕVN изгради нова модерна електрическа подстанция в Пловдив - 11.11.2021

11.11.2021   |   Начало»Бизнес
 

Електроразпределение Юг, част от групата на EVN, официално откри новата електрическа подстанция "Евмолпия" в Пловдив. Инвестицията е на стойност 11,6 млн. лв.

Подстанцията e изградена за по-малко от три години и е една от най-важните инвестиции на компанията в модерни технологии и енергийна сигурност, посочват от EVN. Тя ще осигурява енергийна мощност от 50 MVA с възможност да достигне 100 MVA.

Съоръжението е изцяло oт закрит тип, т.е. напълно обезопасено и с максимална степен на сигурност. Присъединяването към мрежата е с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове. Сградата е едноетажна, от монолитна стоманобетонова конструкция. Налични са шумопоглъщащи панели на стени, тавани, входящи и изходящи прегради.

Сред официалните гости на откриването бяха Александър Сипек, регионален мениджър на EVN България, Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Иван Стоянов, кмет на район Източен, и Даниела Николова, зам.-областен управител на област Пловдив. Присъстваха и представители на местния бизнес, Електроенергийния системен оператор (ЕСО), изпълнителите на проекта, експерти и др.

"Подстанция "Евмолпия" е първата новоизградена подстанция в Пловдив от 20 години и една от най-модерните градски подстанции в България. Съоръжението е напълно автоматизирано и се управлява дистанционно от нашия новооткрит диспечерски център", заяви Александър Сипек. От  EVN очакват "Евмолпия" да повиши енергийната сигурност на Пловдив и да допринесе за икономическото развитие на града.

     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN   Електроразпределение Юг   ЕСО   Евмолпия  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...