Industry Info  
Festo
Festo

ЕК ще инвестира близо 2 млрд. евро за постигане на напредък в цифровия преход

10.11.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия прие три работни програми за програмата "Цифрова Европа", в които се очертават целите и конкретните тематични области, които ще получат финансиране в размер на общо 1,98 млрд. евро. Този първи набор от работни програми включва стратегически инвестиции, които ще бъдат от основно значение за постигането на целите за осъществяване на цифровото десетилетие на Европа, посочват от ЕК.

Целта на програмата "Цифрова Европа" е да укрепи технологичния суверенитет на Европа и да предложи на пазара цифрови решения в полза на гражданите, публичните администрации и предприятията.

Основната работна програма на стойност 1,38 млрд. евро ще бъде насочена към инвестиции в областта на изкуствения интелект, компютърните услуги в облак, квантовата комуникационна инфраструктура, задълбочените цифрови умения и широкото използване на цифровите технологии в икономиката и обществото до края на 2022 г.

Наред с нея Комисията публикува две специални работни програми – първата е съсредоточена върху финансирането в областта на киберсигурността с бюджет от 269 млн. евро до края на 2022 г., а втората – върху създаването и функционирането на мрежата от европейски цифрови иновационни центрове с бюджет от 329 млн. евро до края на 2023 г.

Първите покани за представяне на предложения за програмата "Цифрова Европа" ще бъдат публикувани до края на ноември, а през 2022 г. ще бъдат публикувани още покани. Работните програми ще се изпълняват главно чрез безвъзмездни средства и обществени поръчки. Няколко действия, като например темите в рамките на инициативата "Дестинация Земя", ще се изпълняват чрез непряко управление, като партньорските организации ще осигуряват необходимите разработки.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   Цифрова Европа   изкуствен интелект   иновационни центрове  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...