Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

B2N стана официален вносител на решенията за метално 3D принтиране на Meltio в Югоизточна Европа

09.11.2021
 

B2N стана официален представител на производителя на 3D принтери за метал Meltio в Югоизточна Европа и ще играе ключова роля в дистрибуцията и поддръжката на индустриалните 3D принтери за метално 3D принтиране на компанията в България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Северна Македония, Хърватия и Словения.

Индустриалните 3D принтери за метал на Meltio използват патентованата технология Laser Metal Deposition – Wire Powder (LMD-WP), базирана на принципа на заваряването. Решенията на компанията работят с най-безопасната, чиста и достъпна суровина на пазара – метална тел, посочват от B2N и допълват, че именно това е специалното в технологията на Meltio, тъй като за разлика от металното синтероване (прахово метално 3D принтиране), принтерите на Meltio работят с обикновена метална тел. Те са високопроизводителни и в пъти по-бързи от останалите метални 3D принтери на пазара с впечатляващата си скорост на печат от 0,8 кг стоманени детайли на час, отбелязват от B2N.

Металните части се принтират с 99,98% плътност и могат да се интегрират като компоненти към съответната машина на момента. Хибридната система на Meltio позволява освен 3D принтиране с метална тел, да се принтира и с метални прахове.

3D принтерът М450 от Meltio е първата машина от своето поколение. Тя може да работи с титан, мека стомана, въглеродна стомана, Inconel 718, неръждаема стомана 316L и др. Машината не работи със сложна геометрия, защото е предназначена да служи за бърза изработка на здрави, солидни резервни части и е особено полезна например за кораборемонтни дейности, за поправка на тежкотоварни и трудно преносими машини и съоръжения. 3D принтерът има функцията да доизгражда части като например износени детайли на сондажна машина. Освен за изработка на резервни части, технологията на Meltio буди интерес и в академичните и научноизследователски среди за развойна дейност и разработки с нови сплави и материали.

Голям интерес за индустрията представлява и функцията за интеграция на Meltio Engine към налична CNC система или робот. С нейна помощ една ЦПУ машина може да се превърне в 3D принтер, което позволява хибридно производство без ограничения в размера на 3D принтирания детайл, обясняват от B2N.

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   Meltio   3D принтери   LMD-WP   роботи  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...