Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Автоматизирано опаковане и палетизиране с робот FANUC M-710iC/70

08.11.2021
 

Сивико реализира система за автоматизирано опаковане и палетизиране с робот FANUC M-710iC/70 за производител на висококачествена прахообразна боя за пътна маркировка.

Първоначално опаковането и палетизирането се извършва изцяло ръчно, което води до неефективност на производствения процес и натоварване на оператора вследствие на високата повторяемост на дейностите и лошата позиция от ергономична гледна точка. Затова клиентът търси решение на проблема с помощта на индустриален робот.

Нито едно от стандартните решения не е подходящо, тъй като те са или много скъпи и изискват много място, или имат лоша възвръщаемост на инвестицията. Сивико залага на мощния индустриален робот FANUC M-710iC/70, който се отличава с обсег от 2050 mm, много добра гъвкавост поради своите 6 оси, способност да повдигне до 70 kg, бързина и висока прецизност, с повторяемост ± 0,04 mm.

"Най-голямото предизвикателство за нашия екип при този проект беше да създадем сложен хващач, който да изпълнява всички задачи. Той трябваше да може да взема празни найлонови торби, да ги отваря, да ги държи, докато се пълнят, като в същото време проверява теглото им и контролира дозирането, да ги затвори и запечата и накрая да ги палетизира. След стотици часове проектиране и множество опити и грешки, ние създадохме напълно оригинален дизайн на хващач и цялостно роботизирано решение, което не сме виждали на друго място", обяснява Светослав Василев, управител и съдружник в Сивико.

Резултатът е високо ниво на надеждност, лесно разбираем и управляем процес, позволяващ на операторите да се съсредоточат върху по-интересните задачи и да оставят робота да върши скучната и трудна физическа работа. В допълнение системата е компактна и лесна за поддръжка.

Вижте роботизираната система с FANUC M-710iC/70 в действие във видеото по-долу.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   Сивико   Siviko   FANUC M-710iC/70   роботи   палетизиране  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...