Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Декарбонизацията на товарния транспорт е най-голямото предизвикателство пред морската индустрия

05.11.2021   |   Бизнес
 

Въпросите, свързани с опазването на околната среда, са сред факторите, които ще окажат най-голямо влияние върху сектора на корабоплаването през следващото десетилетие, сочат данни от проучване, инициирано от Global Maritime Forum, Международния съюз на морските застрахователи и Marsh Specialty.

За представителите на сектора основните рискове, свързани с опазването на околната среда, включват декарбонизацията на товарния транспорт, новите регулации за опазване на околната среда и провала на адаптирането към климатичните промени. Сред основните източници на тревога спадат и киберзаплахите и кражбата на данни, устойчивостта и дигитализацията.

Интересно е да се отбележи, че секторът на корабоплаването е уверен в способността си да се справи с пандемичния риск въпреки нарушенията в снабдителните вериги, транспорта на стоки и световната икономиката заради COVID-19, отбелязват от Marsh Specialty.

За първи път в проучването на преден план излиза декарбонизацията на товарния морски транспорт като най-важния проблем, с който секторът трябва да се справи, следван от новите регулации, свързани с опазването на околната среда. Това притеснение в по-голямата си част се дължи на нарастващия натиск от страна на инвеститорите, финансовите организации и потребителите, които настояват за справяне с климатичните промени и свързаните с тях проблеми.

Морската индустрия се сблъсква със сериозни предизвикателства в усилията си да се подготви за декарбонизацията и новите регулации, свързани с опазването на околната среда. Според участниците в проучването глобалните политики и регулации ще окажат по-голямо влияние в сравнение с регионалните, но регионалните и местните такива е по-вероятно да бъдат приложени. Според някои експерти ключова стъпка в политиките по отношение на климата би било въвеждането на такси за емисиите на парникови газове. Това се смята и за най-вероятната стъпка, която ще бъде предприета. 

     
Източник: Marsh; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: морска индустрия   корабоплаване   декарбонизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...