Industry Info  
Festo
Festo

STUDER представи нова система за зареждане на CNC радиусношлифовъчни машини

03.11.2021   |   Технологии
 

STUDER обяви roboLoad – нов тип система за зареждане на CNC радиусношлифовъчни машини, съобщиха от Галика, партньор на компанията в България.

"Специфичните характеристики на тези машини, например височината на работната глава и свързаните с нея геометрични ограничения, превръщаха разработването на система за манипулиране в огромно предизвикателство. STUDER разработи система, която не само отговаря на геометричните изисквания, но заема и относително малко пространство и се отличава с ненадминато съотношение цена – експлоатационни параметри. С roboLoad могат да работят потребители без познания по програмиране. Системата осигурява изключително ниво на гъвкавост в производството и висока степен на комфорт при експлоатация", подчертават от Галика.

roboLoad представлява външна система за зареждане, която със своята ширина от 1,5 м е наполовина на ширината на самата машина. Независимо от това обаче, roboLoad предлага достатъчно пространство за детайлите със своите 6 рафта, всеки с размер 1080 x 320 мм. Системата включва робот Fanuc M10-iD 10L, управление Siemens Simotion и хващачи с бързо сменяеми челюсти (единичен за детайли с тегло до 7 кг или двоен за детайли с тегло до 2,8 кг). roboLoad е предназначена за детайли с максимален диаметър 260 мм и дължина между 10 и 100 мм. Решението разполага и с интуитивен 19-инчов сензорен дисплей, който улеснява настройката с помощната система, разработена от WENGER.

     
Източник: STUDER

Ключови думи: Studer   roboLoad   CNC  

Област: Машиностроене  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...