Industry Info  
Festo
Festo

Бизнесът и университетите заедно създават 17 нови учебни програми

01.11.2021   |   Бизнес
 

Представители на бизнеса и на университети работят заедно за създаването на модерни програми по търсени специалности на пазара на труда, съобщават от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

В широка партньорска мрежа от девет университета, три национално представителни организации на бизнеса и над 20 асоциирани партньори университети от чужбина ще бъдат създадени 17 нови програми, две от които на английски език, за обучение на студенти в областта на информационните технологии, биотехнологиите, физиката, химията и педагогическите науки.

Предвижда се по една и съща програма да могат да се обучават студенти в различни висши училища, като се споделят и обменят преподаватели. Съвместните програми са основани на съвременни технологични решения в обучението с внедрено дигитално съдържание, включително и за дистанционно обучение, посочват от БТПП.

Новите програми се създават в рамките на проект "МОДЕРН-А: МОДЕРНизация в партньорство чрез дигитализация на Академичната екосистема", финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Координатор на проекта е Софийският университет "Св. Климент Охридски".

Изпълнението на проекта трябва да приключи до декември 2023 г.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   информационни технологии   биотехнологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...