Industry Info  
Festo
Festo

FANUC отбелязва 40 години успех в България

01.11.2021   |   Бизнес
 

По повод 40-ата годишнина от откриването на подразделението си в България FANUC потвърждава плановете си да продължи да развива дейността си в страната. Компанията е уверена в потенциала на България за повишаване на нивото на автоматизация и роботизация в производствения сектор.

"България е част от глобалната мрежа на FANUC още от самото начало. Страната е сред първите, в които FANUC започна дейността си в чужбина", припомня Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Европа. "Вече 40 години българският клон обслужва клиентите ни в региона и по този начин допринася за ефективността на тяхното производство", допълва той.

FANUC възнамерява да продължи да укрепва своята търговска и сервизна мрежа в България и региона, като инвестира както в материалната база на ФАНУК България, във възможностите за обучение и в технологии, така и в подготовката и развитието на нови кадри, за да подкрепи прехода на българските компании към Индустрия 4.0, посочват от фирмата.

"Българските компании са все по-склонни да инвестират в иновативни решения. Автоматизацията и роботизацията на производствените процеси се превръщат във все по-голям приоритет за всички български компании, които искат да подобрят своята конкурентоспособност, да оптимизират своята устойчивост предвид ситуацията на пазара на труда и да посрещнат все по-комплексните предизвикателства в своите производства", отбелязва управителят на ФАНУК България инж. Христо Гилищаров.

Подразделението на FANUC в България служи като регионален център на компанията и отговаря за обслужването на клиентите от България, Гърция, Северна Македония, Албания и Кипър.

     
Източник: ФАНУК България

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   Индустрия 4.0   роботизация   автоматизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...