Industry Info  
Festo
Festo

Световният пазар на суровини за литиево-йонни батерии ще достигне 51,6 млрд. щатски долара през 2027 г.

25.10.2021   |   Бизнес
 

По данни от последното проучване на консултантската компания Frost & Sullivan световният пазар на суровини за литиево-йонни батерии ще нарасне до 51,6 млрд. щатски долара през 2027 г. в сравнение с 18,75 млрд. щатски долара през 2020 г., отбелязвайки годишен темп на растеж от 15,6% за прогнозния период.
 
Ръстът на пазара в световен мащаб се обуславя от напредъка в разработването на материали и технологии за батерии, прехода към  електрическа мобилност и повишените продажби на електромобили, както и въвеждането на по-строги регулаторни изисквания в посока намаляване на емисиите на CO2.

Очаква се Европа значително да повиши своя капацитет за производство на литиево-йонни батерии и материали за тях и да заеме дял от близо 1/3 от световния пазар до 2027 г., сочи проучването на Frost & Sullivan.

Според прогнозите Азиатско-Тихоокеанският регион ще продължи да доминира и да генерира най-големи приходи в отрасъла. Китай води в търсенето и предлагането на всички основни суровини за батерии, държейки над 85% от доставките на материали за катоди, аноди, електролити и сепаратори в световен мащаб.

     
Източник: Frost & Sullivan

Ключови думи: Frost & Sullivan   литиево-йонни батерии   електромобили  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...