Industry Info  
Festo
Festo

Антарес оптимизира ресурсната си ефективност със средства по ОПИК

20.10.2021   |   Бизнес
 

Фирма Антарес реализира своя проект "Внедряване на комплексно иновативно технологично решение за подобряване на ресурсната ефективност при производството на инструменти за боядисване" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020.

Общата стойност на проекта е 1 400 480 лв., от които 980 336 лв. са безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет и 420 144 лв. съфинансиране от страна на бенефициента.

По проекта фирмата е закупила и внедрила в производството си на инструменти за боядисване процесна иновация с цел постигане на ресурсна ефективност. Иновативното оборудване включва серво-хидравлични машини за леене на пластмасови детайли под налягане, екипирани с устройства за инжектиране на азот в процеса на производство на детайла (шприц машини), охлаждащ агрегат със затворен цикъл на охлаждане, автоматични термозалепващи машини за валяци, автоматични финиширащи машини за валяци с функция за предварително обрязване и винтов компресор.

От фирмата коментират, че благодарение на иновативното оборудване се елиминира използването на вода, намалява се и енергопотреблението, като се гарантира по-голяма производителност и се намалява образуването на отпадъци.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПИК   ЕФРР   машини  

Област: Машиностроене  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...