Industry Info  
Festo
Festo

ГБИТК обяви програмата на хибридната конференция за бъдещето на водородната индустрия в България

15.10.2021   |   Събитията
 

Германо-Българката индустриално-търговска камара (ГБИТК) публикува програмата на предстоящата хибридна конференция, посветена на възможностите за развитие на водородната индустрия в България.

Конференцията на тема: "Водородната индустрия – добри практики от Германия. Нови възможности за развитие на България" ще бъде открита от Посланика на ФР Германия в България Н.Пр. Кристоф Айххорн. Към участниците ще се обърнат и д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, и Теодор Радонов, ръководител на офиса на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в София.

Първата част от събитието ще се фокусира върху състоянието на водородната икономика в Германия. Д-р Себастиан Боле, ръководител звено "Енергийна политика, пазар на електроенергия, възобновяема енергия" при Асоциацията на германските индустриално-търговски камари, ще коментира ролята на водорода за постигането на климатично неутрална германска икономика. Ще бъдат представени редица проекти за производство и използване на водород, които се реализират в Германия, включително проект на BASF, проект "Westkueste 100", "Водороден кампус Залцгитер", проект "eFarm".

В рамките на втората част на събитието ще се проведе дискусия на тема "Водородна икономика в България – възможности и предизвикателства" с участието на Министерството на икономиката, проф. д-р Цвети Цветков, главен изпълнителен директор на Българското водородно общество и директор на Института по водородни технологии, проф. Дария Владикова, председател на Българската асоциация – водород, горивни клетки и съхранение на енергия (BGH2A), Тодор Маджаров от Българския водороден институт, и Драгомир Иванов, управител на Грийн Иновейшън. Ще бъдат представени и общите политики за развитие на водородната икономика, както и заложеният в Националния план за възстановяване и устойчивост проект за изграждане на инфраструктурата за пренос на водород и нисковъглеродни газообразни горива за захранване на електроцентрали и други потребители във въглищни региони в България. Можете да изпращате въпроси към участниците в тази дискусия на имейл bilyana.genova@ahk.bg.

Конференцията ще се състои на 20 октомври 2021 г. от 9:30 до 15:30 ч.

Участието е безплатно. Ще има осигурен симултанен превод на български и немски език. Можете да се регистрирате тук.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   въглеродна индустрия   съхранение на енергия  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...