Industry Info  
Festo
Festo

Производител на картонени чаши оптимизира производството със средства по ОПИК

15.10.2021   |   Проекти
 

Фирма Максгруп-98 оптимизира производството и реализира икономии в рамките на проект, финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 295 678,75 лв. 
 
Фирмата произвежда и пакетира картонени чаши за вендинг автомати. След като закупува по проекта високотехнологична поточна линия от пет машини, производственият й капацитет нараства повече от два пъти, а разходът за електричество намалява с 36%. Спад има и в количеството бракувана продукция.
 
Благодарение на новата и модерна техника изработката на картонени чаши за вендинг автомати в предприятието е напълно автоматизирана. В началото на производствения цикъл се подава специална хартиена заготовка от непромокаем картон, а на финала се получава готовият продукт, който се пакетира. Дневният капацитет е до 150 000 чаши. 

Високотехнологичната линия е оборудвана с ултразвуково запечатване на страничния ръб на артикулите и произвежда чаши както с единично, така и с двойно РЕ покритие на картона. Разполага със система за запечатване с горещ въздух на дъното на чашата и дава възможност за автоматично броене и събиране на стекове по предварително зададено количество.
 
По проекта фирмата е внедрила и система за мониторинг на енергопотреблението. Данните се отчитат през софтуер и се използват за непрекъснато наблюдение, анализ, планиране и управление на енергийните разходи в реално време.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПИК   пакетиране   машини  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...