Industry Info  
Festo
Festo

Производител на картонени чаши оптимизира производството със средства по ОПИК - 15.10.2021

15.10.2021   |   Начало»Проекти

Фирма Максгруп-98 оптимизира производството и реализира икономии в рамките на проект, финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 295 678,75 лв. 
 
Фирмата произвежда и пакетира картонени чаши за вендинг автомати. След като закупува по проекта високотехнологична поточна линия от пет машини, производственият й капацитет нараства повече от два пъти, а разходът за електричество намалява с 36%. Спад има и в количеството бракувана продукция.
 
Благодарение на новата и модерна техника изработката на картонени чаши за вендинг автомати в предприятието е напълно автоматизирана. В началото на производствения цикъл се подава специална хартиена заготовка от непромокаем картон, а на финала се получава готовият продукт, който се пакетира. Дневният капацитет е до 150 000 чаши. 

Високотехнологичната линия е оборудвана с ултразвуково запечатване на страничния ръб на артикулите и произвежда чаши както с единично, така и с двойно РЕ покритие на картона. Разполага със система за запечатване с горещ въздух на дъното на чашата и дава възможност за автоматично броене и събиране на стекове по предварително зададено количество.
 
По проекта фирмата е внедрила и система за мониторинг на енергопотреблението. Данните се отчитат през софтуер и се използват за непрекъснато наблюдение, анализ, планиране и управление на енергийните разходи в реално време.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПИК   пакетиране   машини  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...