Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Международният ден на електронните отпадъци 2021 с фокус върху обучението и информирането на потребителите

14.10.2021   |   Бизнес
 

Днес светът отбелязва Международния ден на електронните отпадъци. Тази година Европейската асоциация на предприятията за рециклиране на електронни отпадъци (EERA) насочва вниманието към ролята, която всеки един от нас играе като потребител и гражданин в превръщането на концепцията за кръгова икономика в реалност по отношение на електронните отпадъци.

По данни на ООН през 2021 г. всеки човек на планетата ще произведе средно 7,6 кг електронни отпадъци, което ще доведе до генерирането на общо 57,4 млн. т. Само 17,4% от тях, съдържащи смесица от опасни субстанции и ценни метали, ще бъдат събрани, обработени и рециклирани правилно. Подети са множество инициативи за решаване на този разрастващ се проблем, но нито една от тях няма да бъде напълно ефективна без активното участие и правилното обучение на потребителите, посочват от EERA.

"Обучението и информирането са мощни инструменти за предотвратяване на генерирането на отпадъци и увеличаване на разделното събиране и качествената обработка на отпадъците. Ако ще изкачвате планина, ви трябват правилните инструменти. Международният ден на електронните отпадъци е правилният инструмент", коментира европейският комисар по околна среда Виргиниус Синкевичус в обръщението си по повод събитието.

     
Източник: EERA

Ключови думи: EERA   електронни отпадъци   кръгова икономика   рециклиране  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...