Industry Info  
Festo
Festo

Американската търговска камара в България се присъедини към Дигиталната коалиция на ЦИЕ

13.10.2021   |   Бизнес
 

Американската търговска камара в България (AmCham) се присъедини към Дигиталната коалиция на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Това се случи по време на втората конференция "Дигитална среща на върха за ЦИЕ", състояла се на 7 октомври 2021 г. във Варшава. В нейния географски обхват влизат страните, участващи в инициативата "Три морета", а основният й фокус е развитието на дигиталния пазар и регионалното сътрудничество, както и изграждане на още конкурентни предимства и иновации в тази част на Европа.

В конференцията взеха участие представители на 14 индустриални организации от 11 държави от инициативата "Три морета", Беларус и Украйна, правителствени представители от региона, както и партньори, ангажирани в трансатлантическите отношения на ИТМ, технологични компании и учени.

Събитието бе закрито с официално обявяване на Прокламация за заключенията от срещата на високо равнище на Дигитална коалиция за ЦИЕ. Документът има за цел да надгради основите на подписаната през 2020 г. Варшавска дигитална декларация, както и да потвърди идеите и да обобщи заключенията на организациите, представляващи дигиталната индустрия от ЦИЕ.

Прокламацията изтъква необходимостта от растеж на цифровата икономика чрез осигуряване на справедлива регулаторна среда, регионално широко приемане и развитие на най-новите технологии, подобряване на свързаността чрез развитие на 5G мрежи и подсигуряване на дигиталната сигурност, подкрепа за дигиталната трансформация на малки и средни предприятия и ресурси и структура за цифрово сътрудничество.

     
Източник: AmCham

Ключови думи: AmCham   ЦИЕ   дигитализация   Три морета  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...