Industry Info  
Festo
Festo

productronica 2021 представя приноса на електронната индустрия за автономната мобилност

12.10.2021   |   Предстоящо
 

Възможностите, които развитието на автономните автомобили и електромобилността предлага на електронната индустрия, ще бъдат сред темите на международното изложение productronica 2021, което ще се проведе от 16 до 19 ноември в Мюнхен.

Системите за автономно шофиране не са нова тема в електронната индустрия. По данни на Roland Berger в един съвременен премиум автомобил с ДВГ се влагат електронни модули на обща стойност 3145 щатски долара. При полуавтономните, електрически автомобили тази сума се очаква да достигне 7030 щатски долара до 2025 г. Приблизително една четвърт от тази сума – 725 щатски долара, е обвързана с дигитализацията. Най-големият подтик за повишаване на разходите за електронни модули в автомобилите обаче е електромобилността. Повече от половината от увеличението на тези разходи – 2235 щатски долара, е в резултат на преминаването към електрически двигатели. При автономните автомобили допълнителните разходи за електронни компоненти (925 щатски долара) до голяма степен се дължат на изчислителните ресурси и сензорите.

На productronica 2021 редица компании ще покажат машини и услуги за проектиране и производство на електронни прибори за системи за подпомагане на шофьора като камери, радари, ултразвукови и LiDAR сензори и специализирани многоядрени SoC платформи за безопасност и зрение.

В зала 2 ще бъде изложено специализирано оборудване за чисти стаи и работни места за производство на електронни изделия. Технологии за чисти стаи ще бъдат представяни и дискутирани в PCB & EMS конферентната зона в зала В3.

Решения за измерване и тестване на материали, компоненти и системи ще бъдат показани в зали А1, А2 и В2. Темата ще бъде дискутирана и в productronica Forum в зала А1, а Innovation Forum в зала В2 ще се фокусира върху всеобхватната тема за интелигентната мобилност.

Сред изложителите, които ще представят решения в областта на автономните автомобили, са Rohde & Schwarz, Manz, Boschmann Group, AEMtec, Automation Engineering, Alfamation и др.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: ГБИТК   Messe Muenchen   productronica 2021   електромобилност   сензори   радари   чисти стаи  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
БиЕмДжи Дейта
B2N

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...