Industry Info  
Festo
Festo

Европейската премиера на новите шприц машини на FANUC ще бъде на Fakuma 2021

11.10.2021   |   Бизнес
 

По време на международното изложение за обработка на пластмаси Fakuma 2021 във Фридрихсхафен (от 12 до 16 октомври) в зала 3 (щанд B3-3211) FANUC ще представи новите серии шприц машини ROBOSHOT α-SiB и машини за нишкова електроерозийна обработка (EDM) ROBOCUT α-CiC.

Важно преимущество на изцяло електрическите шприц машини ROBOSHOT α-SiB на FANUC е тяхното ниско енергопотребление, което е особено атрактивно за компании, които искат да подобрят въглеродния си баланс, отбелязват от фирмата. Новата серия ROBOSHOT включва пет модела със затваряща сила между 50 и 220 т и различен капацитет на шприцване. Според компанията те ще бъдат особено атрактивни за производителите на форми и високопрецизни пластмасови елементи във всички индустрии, включително медицинската промишленост и автомобилостроенето. FANUC ще продължи да разширява серията, за да покрие диапазон на затваряща сила от 15 до 450 т.

Сред множеството интересни характеристики на машините от серията α-SiB са многофункционалният 21,5-инчов дисплей HD FANUC PANEL iH Pro и модерни софтуерни функции като стандартно оборудване.

Новата серия EDM машини ROBOCUT α-CiC се отличават с нов дизайн, благодарение на който осигуряват по-голяма точност при рязане и по-добра повторяемост. Друго подобрение е функцията, която компенсира грешките при движение на масата. На изложението ще бъде показано изрязване на вложки с ROBOCUT α-C400iC.

В духа на концепцията ONE FANUC за цялостна автоматизация със CNC машини, роботи и софтуер представянето на FANUC ще се фокусира върху решения, а не само върху продукти.

Редица експонати на фирмата ще демонстрират този подход, включително приложение на ROBOSHOT α-S150iB с втори, вертикален шприцващ модул (SI20iA) и клетка с робот LRMate, което ще покаже колко лесно могат да бъдат свързани машините и роботите на FANUC чрез QSSR (Quick & Simple Start-up of Robotization) на фирмата. В друга клетка компанията ще покаже изцяло електрическа α-S150iB в LSR (Liquid Silicone Rubber) версия, автоматизирана с робот M-20iD.

В секцията, посветена на индустриалния интернет на нещата, FANUC ще демонстрира свързване чрез софтуера ROBOSHOT LINKi2, чиято най-нова версия ще бъде официално представена именно на FAKUMA 2021.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   Fakuma 2021   шприц машини   ROBOSHOT   ROBOCUT   ONE FANUC   LRMate   роботи  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...