Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Конфиндустрия България ще си сътрудничи с ТИЗ в образованието и енергетиката

06.10.2021   |   Бизнес
 

Конфиндустрия България ще си сътрудничи с Тракия икономическа зона (ТИЗ) в областта на образованието, квалификацията на кадри, енергетиката и постигането на нулев въглероден отпечатък. Това съобщи председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели по време на посещението на делегация на сдружението в Центъра за професионално обучение "Тракия" в зона "Раковски", част от ТИЗ.
 
"Създадохме първия по рода си в страната обучителен център, обслужващ бизнеса в индустриален парк, с цел не само квалификация и преквалификация на кадрите на компаниите в ТИЗ, а и за практическата подготовка на ученици и студенти", обясни на гостите инж. Росен Костурков, директор в "Тракия ЕДУ" – оператор на Центъра за професионално обучение "Тракия". Центърът е уникален за България – в него е разположена последната дума на техниката, занятията са с индустриално оборудване и технологии, които се ползват в реалното производство, посочи още инж. Костурков.
 
От миналата есен в Центъра се обучават над 60 ученици от 5 професионални гимназии от Пловдивска област, добави инж. Пламен Панчев, създател на ТИЗ и председател на "Клъстер Тракия икономическа зона".
 
"Впечатлени сме от постигнатото в ТИЗ, смятаме, че успешно можем да си партнираме в прехода към нисковъглеродна икономика, защото Италия е един от европейските отличници в тази област", коментира Санторели.
 
Веднага след срещата инж. Костурков връчи свидетелства за завършен квалификационен курс на служители от завода на Schneider Electric, който се намира в друга подзона на ТИЗ – "Марица".

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   индустриални зони   Конфиндустрия България   Schneider Electric   Шнайдер Електрик  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...