Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Ново уеб приложение помага при избора на ефективни електроуреди

05.10.2021   |   Бизнес
 

Ново уеб приложение напълно безплатно ще помага при избора на ефективни домакински електроуреди, телевизори и електронни екрани. То ще бъде достъпно за потребителите в 16 европейски държави, като от октомври официално стартира и версията на български език.

Приложението е създадено в рамките на проекта LABEL2020, финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз. Координатор на проекта е Австрийската енергийна агенция, а изпълнител за България е Черноморският изследователски енергиен център (ЧИЕЦ).

Използването на приложението трябва да гарантира, че потребителите имат достъп до обективна информация и лесно могат да вземат информирано решение при избора на нов електроуред, който да отговаря максимално на техните предпочитания, бюджет и реални нужди, посочват от ЧИЕЦ.

Калкулаторът за момента обхваща електроуредите, които от март тази година се сдобиха с нов енергиен етикет. Това са съдомиялните машини, хладилниците и фризерите, пералните машини, комбинираните перални със сушилня, телевизорите и електронните екрани.

Основните функционалности на приложението включват изчисляване на общите експлоатационни разходи за вода и електроенергия на избраните продукти, сравняване на избраните модели електроуреди според различни характеристики – размери, тип отделения, функционалности, времетраене на програми, резолюция и много др., показване на нивото на енергийна ефективност на избрания модел спрямо всички останали продукти от тази категория на пазара в момента и подробно информиране за новите елементи на енергийните етикети и др.

     
Източник: ЧИЕЦ

Ключови думи: ЧИЕЦ   ЕС   Хоризонт Европа   LABEL2020   енергийна ефективност  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...