Industry Info  
Festo
Festo

Световният пазар на зарядни станции за електромобили ще надхвърли 142 млрд. щатски долара до 2028 г.

04.10.2021   |   Бизнес
 

Световният пазар на зарядни станции за електромобили ще достигне 142,47 млрд. щатски долара до 2028 г., отбелязвайки годишен ръст от 37,51% през периода от 2021 г. до 2028 г., сочат данни, публикувани от Market Research Future (MRFR). През 2020 г. световният пазар възлиза на 15,42 млрд. щатски долара.

Нарастващите в целия свят държавни инвестиции в зарядна инфраструктура и стимулите за потребителите са предпоставка за увеличаване на приходите и географското присъствие на производителите на оригинално оборудване.

Пазарът в Тихоокеанския регион се очаква да расте с най-бързи темпове благодарение на голямото търсене на електромобили и агресивните реформи в страни като Китай, Япония и Южна Корея и усилията им да насърчат разрастването на зарядната инфраструктура. Същевременно пазарите в Северна Америка и в Европа ще растат, подпомогнати от правителствени стимули и нарастващото търсене в сегмента на станциите за бързо зареждане.

Въпреки това обаче фактори като високите разходи за начални инвестиции за бързо зареждане, необходимостта от по-добри батерии, по-дългото време за зареждане на електромобилите в сравнение с автомобилите, зареждани с изкопаеми горива, непълната съвместимост на технологиите, възможностите на електропреносните мрежи и по-високите цени на електромобилите в сравнение с традиционните автомобили може да забави растежа на световния пазар на зарядни станции за електромобили.

Водещите играчи на пазара остават Siemens, Schneider Electric, ABB, Leviton Manufacturing Co, Tesla, Eaton, EVgo Services, ChargePoint, The New Motion и Webasto Group.

     
Източник: MRFR; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядни станции   зарядна инфраструктура   електромобили  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...