Industry Info  
Festo
Festo

Множество демонстрации на нови технологии в съпътстващата програма на А+А 2021

30.09.2021   |   Предстоящо
 

Съпътстващата програма на международното изложение за решения за безопасни условия на труд и трудова медицина А+А 2021, което ще се проведе от 26 до 29 октомври в Дюселдорф, ще предложи изобилие от лекции, дискусии и демонстрации. Избрани събития ще бъдат предавани на живо в сайта на изложението.
 
Сред централните теми на 37-ия Конгрес по безопасност на труда и трудова медицина ще бъдат Работа 4.0, дигитализация и приложения на изкуствения интелект в трудовата медицина, работните процеси в условия на пандемия и др. В него ще се включат представители от сектора, политиката, администрацията и научната общност, които ще дебатират и по теми като мобилност, безопасност на труда в международните вериги на доставки, устойчиви решения и бъдещето на заетостта в Европа и по света.
 
Информационен център по въпроси в областта на безопасността на труда и трудовата медицина ще предоставя информация за професионални заболявания, опасни вещества, лични предпазни средства, застраховане срещу злополука, рехабилитация и правила и регулации.
 
Германската асоциация на екипите за производствена пожарна безопасност WFVD ще демонстрира използване на костюми за химическа защита, като симулира ситуации с изтичане на токсични вещества при инциденти.
 
В Парка за роботика производители на екзоскелети в сътрудничество с института Fraunhofer IPA ще демонстрират как тези технологии могат да подпомогнат работниците при изпълнението на трудоемки задачи и при работа в неергономична поза. Fraunhofer IPA и Институтът по индустриално производство и мениджмънт към Университета на Щутгарт ще организират и EXOWORKATHLON с участието на стажанти и студенти, които ще тестват оборудването и след това ще участват в дискусия за функционалностите му.
 
В специалната зона за стартиращи компании млади, креативни предприятия ще представят иновациите си пред престижна аудитория от всички сегменти на безопасността на труда и трудовата медицина. 
 
Повече за програмата на А+А 2021 можете да научите тук.

     
Източник: Messe Duesseldorf

Ключови думи: Messe Duesseldorf   А+А 2021   безопасност на труда   дигитализация   ГБИТК  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...