Industry Info  
Festo
Festo

Robotics Strategy Forum 2021 разкрива потенциала на България в областта на чиповете, батериите и автоматизацията - 29.09.2021

29.09.2021   |   Начало»Събития

Днес в сграда Инкубатор в София Тех Парк Robotics Strategy Forum 2021 събира инженери, мениджъри, научни сътрудници, ученици, както и всички, заинтересовани от високотехнологичния сектор, за да насочи вниманието към начините, по които България може да се включи в европейското състезание по разработка на чипове, батерии и технологии за автоматизация.
 
В сферата на чиповете страната има изразени традиции, но и малко известни успехи, посочват организаторите на форума от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). В България оперират компании като Милара, която произвежда роботи, помагащи в производството на чипове, и Смарком, в чийто екип за автоматизация на процесите на проектиране на електронни интегрални схеми инвестира световният лидер в полупроводниковата индустрия GlobalFoundries, а Мелексис инвестира 75 млн. евро в производство на чипове у нас, отбелязват от ПАРА.
 
В областта на електрическата мобилност и батериите Монбат увеличи продажбите си с 30% през първата половина на 2021 г., Син Карс излезе на борсата в сегмента за МСП, а Интернешънъл Пауър Съплай проектира умни електрически мрежи за Града на бъдещето в Саудитска Арабия.
 
От ПАРА отбелязват също, че проектите с роботи в българските фабрики стават все по-интересни. Така Теклас България инвестира в роботизиран склад за съхранение на готова продукция, системният интегратор Симлоджик изгради и внедри роботизирано решение за палетизиране с роботи на FANUC с капацитет 720 каси на час, като решението може да палетизира касите по избор на оператора, а в Теразид системният интегратор Сивико разработи и внедри гъвкава и високопроизводителна роботизирана система за зареждане на празни вентилни торби.
 
"Дали тези успехи могат да се консолидират и след години да доведат до нещо по-голямо?" е въпросът, на който ще се търси отговор на Robotics Strategy Forum 2021. Посетителите ще имат възможност да разгледат летящите роботи на Festo, индустриалните решения на Schneider Electric, както и модел на умната им фабрика в Пловдив, колаборативните роботи на Giga Automata, обучителните клетки на FANUC, решенията на Spesima, роботите на БАН и Милара, решенията за CAD/CAM на Рапид Прогрес.
 
Събитието се излъчва във Facebook и YouTube страниците на ПАРА. Институционални партньори на събитието са Американската търговска камара в България и Innovative Sofia – Направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" на Столична община. TLL Media е официален медиен партньор на събитието.

     
Източник: ПАРА; Снимка: TLL Media

Ключови думи: ПАРА   Robotics Strategy Forum 2021   София Тех Парк   Festo   Schneider Electric   FANUC   Spesima   БАН   Рапид Прогрес  

Област: Роботика  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...