Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Представиха първия български електрически лекотоварен автомобил

28.09.2021   |   Бизнес
 

Син Карс Индъстри представи официално първия български електрически лекотоварен автомобил, произведен в завода на фирмата в Русе.

На събитието присъства служебният министър на икономиката Даниела Везиева, която посочи, че всички елементи в този нов електрически лекотоварен автомобил са разработка на фирмата и са българско производство. Везиева подчерта, че бъдещето е в зелените и високите технологии. "Като държава ще се постараем да подпомогнем всяка иновация чрез различни мерки", допълни тя. Министърът отбеляза, че страната ни има нужда от такива производства с висока добавена стойност и експортно ориентирани компании.

Росен Даскалов, собственик на автомобилната компания, коментира, че разработката на електрическия лекотоварен автомобил започва от 2018 г. "В неговото товарно пространство са вградени фотоволтаични панели, като при слънчево време автомобилът връща до 20% от капацитета на батерията обратно за един ден. Това означава, че реалният пробег е около 250 - 300 км", допълни той.

По думите му очакванията са годишното производство на този тип автомобили в Русе да достигне над 20 000 броя, като елементи от производството ще са роботизирани. Фирмата има подобна разработка за автобуси и камиони, а автомобилът вече е представен на изложението в Мюнхен. Даскалов заяви, че в момента инженерингът, дизайнът, прототипирането и тестването на колите става в България.

     
Източник: МИ; Снимка: Син Карс Индъстри

Ключови думи: електрически автомобили   фотоволтаични панели  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...