Industry Info  
Festo
Festo

Microchip представи нов гейт драйвер за SiC MOSFET

21.09.2021   |   Технологии
 

Microchip разшири своето портфолио от MOSFET дискретни компоненти и модули, базирани на силициев карбид (SiC), с нов цифров гейт драйвер, ориентиран към приложения в областта на електрическия транспорт.

Двуканалният гейт драйвер AgileSwitch 2ASC-12A2HP с напрежение 1200 V, използващ технологията Augmented Switching, е готов за влагане в нови продукти и напълно конфигурируем. Той осигурява надеждна и безопасна работа, като предлага различни нива на управление и подобрена защита за силови MOSFET системи, базирани на силициев карбид, посочват от Microchip. 

В сравнение с конвенционалните гейт драйвери, драйверите AgileSwitch предлагат по-добро потискане на пренапреженията дрейн-сорс (Vds) – с до 80%, както и намаляване на загубите в импулсен режим с до 50%. Гейт драйверът 2ASC-12A2HP може да генерира/поема до 10 A пиков ток и включва изолиран DC/DC преобразувател с изолационна бариера за ШИМ сигнали и обратна връзка при грешки.

2ASC-12A2HP е съвместим с последната версия на софтуерния инструмент Intelligent Configuration Tool (ICT). Неговият интерфейс позволява на потребителите да конфигурират параметрите на гейт драйвера, включително профили за комутация, мониторинг и настройки на контролера.

"Обществената тенденция към електрификация на всички превозни средства, включително автобуси, влакове, трамваи и селскостопански транспортни машини, е в пряка зависимост от иновативните решения в силовата електроника, които могат да осигурят по-голяма ефективност при по-малка консумация на енергия. В съчетание с нашите силови компоненти, базирани на силициев карбид, гейт драйверът позволява на инженерите да постигнат нови нива на захранваща мощност в транспортните системи и промишлените приложения", обясни Леон Грос, вицепрезидент "Дискретни компоненти" в Microchip.

Освен електрически превозни средства, други приложения на новия гейт драйвер включват зарядна инфраструктура, системи за съхранение на енергия, соларни инвертори и задвижвания в авиационната техника.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   2ASC-12A2HP   SiC   MOSFET   силициев карбид   силова електроника  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...