Industry Info  
Festo
Festo

Правителството създава нов механизъм за насърчаване на отговорно бизнес поведение

21.09.2021   |   Бизнес
 

Министерският съвет (МС) прие решение за създаване и организиране на дейността на постоянно действащ механизъм – Национална контактна точка за прилагане на Насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за мултинационалните предприятия за отговорно бизнес поведение в България, в Министерството на икономиката (МИ).

Създаването на Националната контактна точка (НКТ) е задължителна стъпка в процеса на присъединяване на България към правния инструмент на ОИСР – Декларацията относно международните инвестиции и мултинационалните предприятия, неразделна част от която са Насоките на ОИСР за мултинационалните предприятия за отговорно бизнес поведение. 

Насоките на ОИСР представляват подробен набор от доброволни препоръки за отговорно бизнес поведение за всички компании, които работят в международен план, от малки фирми до големи корпорации.

Основната цел на НКТ е да насърчава доброволното прилагане на Насоките, при спазване на ключовите принципи на ОИСР за видимост, достъпност, прозрачност и отчетност с оглед задълбочаване на комуникацията между правителството и бизнеса и насърчаване на диалога с различните заинтересовани страни в полза повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика, поясниха от МС.

Създаването и ефективното функциониране на механизма НКТ е предпоставка за подобряване на инвестиционния климат в страната и ще способства за привличане на нови инвестиции, тъй като изпраща позитивен сигнал към инвеститорите за стабилността на икономиката и финансовата система в България, допълват от МС.

     
Източник: МС

Ключови думи: МС   МИ   ОИСР   бизнес климат  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...