Industry Info  
Festo
Festo

ЕК прие конкретен план за цифровата трансформация на Европа до 2030 г.

20.09.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) предложи конкретен план за осъществяване на цифровата трансформация на европейското общество и икономика до 2030 г. Предложеният Курс за цифровото десетилетие ще предлага практически решения и ще подпомага осъществяването на мащабни цифрови проекти с участието на Комисията и държавите членки, поясняват от ЕК.

По думите на Маргрете Вестегер, изпълнителен заместник-председател с ресор "Европа, подготвена за цифровата ера", целта е да се създаде рамка за управление въз основа на годишен механизъм за сътрудничество за постигане на целите в областта на цифровите умения, цифровите инфраструктури, цифровизацията на предприятията и обществените услуги.

Курсът за цифровото десетилетие се опира на представения през март т.г. Цифров компас до 2030 г., в който ЕК изложи визията си за успешна цифрова трансформация на европейската икономика и общество до края на десетилетието.

ЕК изготви и първоначален списък с многонационални проекти, които биха допринесли за постигането на целите на цифровата трансформация на Европа до 2030 г. Той включва няколко области за инвестиции – инфраструктура за данни, процесори с ниска консумация на енергия, съобщителни мрежи от пето поколение, високопроизводителни изчислителни технологии, сигурна квантова комуникационна инфраструктура, публична администрация, блокови вериги, центрове за цифрови иновации и инвестиции в придобиването на цифрови умения.

Проектите ще се финансират със средства от ЕС, включително от Механизма за възстановяване и устойчивост, и от държавите членки. Други публични и частни субекти също ще могат да инвестират в тях, когато това е целесъобразно.

Планът предвижда създаването на Консорциум за европейска цифрова инфраструктура (EDIC), който да спомогне за бързо и гъвкаво разработване и изпълнение на многонационални проекти.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   цифрова трансформация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
БиЕмДжи Дейта Fusion
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...