Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

04.10.2023   |   Universal Robots и Konica Minolta представят решения за Индустрия 5.0 на събитие в Пловдив


02.10.2023   |   ЗОРА откри нова логистична база за 30 млн. лв. в Индустриален парк София – Божурище


02.10.2023   |   Над 1000 изложители от 45 държави вече са заявили участие в drupa 2024


02.10.2023   |   Weidmueller представи нова серия универсални релета с ултракомпактен дизайн


02.10.2023   |   Новости при задвижванията за пакетиращата индустрия представят на Industrial Tech Forum от Шнайдер Електрик България

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

TESY избира FANUC при роботизацията на производството

С цел да увеличи производството на части от пластмаса българският производител на бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди ТESY, избира да внедри две изцяло електрически шприц машини FANUC ROBOSHOT a-S300iA с усилие на затваряне 350 тона.

Преди да закупи машините, екипът на ТESY се възползва от възможността да направи тестове в централата на FANUC в Люксембург. Отличните резултати, получени при тези тестове, убеждават компанията да инвестира в изцяло електрическите шприц машини на FANUC.

"Резултатите след няколко години експлоатация бяха далеч по-високи от очакваните и планирани предварително на база данните от преговорите. Драстично понижихме разходите си за електроенергия, като същевременно увеличихме капацитета на производство в сравнение с аналогичната техника, с която вече разполагахме", посочва Десислав Димитров, директор отдел "Стратегически инвестиционни проекти" в TESY.

Компанията си сътрудничи с FANUC и в сферата на индустриалната роботизация. Нейни специалисти преминават различни нива на обучение за интегриране на роботизирани системи FANUC, което помага на екипа да бъде много гъвкав и бърз при реализацията на проектите в компанията.

С подкрепата на FANUC България TESY изгражда собствен РОБО център, в който вече обученият екип на TESY интегрира различни решения в областта на роботизацията и автоматизацията. Фирмата разполага и с обучителна клетка на FANUC, на която извършва обучение на своите специалисти и оператори.

Фокусът на TESY при внедряване на роботизирани решения е не да намалява персонала, а да направи работната среда по-привлекателна за операторите, процесите – по-леки за хората и като цяло – да повиши ефективността на работа.

"Автоматизацията с роботите на FANUC ни позволи да повишим производителността и да намалим себестойността на произвежданите продукти", отбелязва Димитров и допълва, че специалистите на TESY предпочитат марката FANUC в новите системи, тъй като тази платформа им дава възможност за по-лесно интегриране и адаптиране (хардуерно и софтуерно) към различните решения, върху които работи компанията.

Той не крие задоволството си от факта, че до момента няма аварийни и непланирани спирания, което означава, че техническите екипи както на TESY, така и на FANUC си вършат отлично работата по отношение на превенцията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ТESY   шприц машини   FANUC ROBOSHOT a-S300iA  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Transfer Multisort Electronik
Industrial Tech Forum 2023
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...