Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

TESY избира FANUC при роботизацията на производството

20.09.2021
 

С цел да увеличи производството на части от пластмаса българският производител на бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди ТESY, избира да внедри две изцяло електрически шприц машини FANUC ROBOSHOT a-S300iA с усилие на затваряне 350 тона.

Преди да закупи машините, екипът на ТESY се възползва от възможността да направи тестове в централата на FANUC в Люксембург. Отличните резултати, получени при тези тестове, убеждават компанията да инвестира в изцяло електрическите шприц машини на FANUC.

"Резултатите след няколко години експлоатация бяха далеч по-високи от очакваните и планирани предварително на база данните от преговорите. Драстично понижихме разходите си за електроенергия, като същевременно увеличихме капацитета на производство в сравнение с аналогичната техника, с която вече разполагахме", посочва Десислав Димитров, директор отдел "Стратегически инвестиционни проекти" в TESY.

Компанията си сътрудничи с FANUC и в сферата на индустриалната роботизация. Нейни специалисти преминават различни нива на обучение за интегриране на роботизирани системи FANUC, което помага на екипа да бъде много гъвкав и бърз при реализацията на проектите в компанията.

С подкрепата на FANUC България TESY изгражда собствен РОБО център, в който вече обученият екип на TESY интегрира различни решения в областта на роботизацията и автоматизацията. Фирмата разполага и с обучителна клетка на FANUC, на която извършва обучение на своите специалисти и оператори.

Фокусът на TESY при внедряване на роботизирани решения е не да намалява персонала, а да направи работната среда по-привлекателна за операторите, процесите – по-леки за хората и като цяло – да повиши ефективността на работа.

"Автоматизацията с роботите на FANUC ни позволи да повишим производителността и да намалим себестойността на произвежданите продукти", отбелязва Димитров и допълва, че специалистите на TESY предпочитат марката FANUC в новите системи, тъй като тази платформа им дава възможност за по-лесно интегриране и адаптиране (хардуерно и софтуерно) към различните решения, върху които работи компанията.

Той не крие задоволството си от факта, че до момента няма аварийни и непланирани спирания, което означава, че техническите екипи както на TESY, така и на FANUC си вършат отлично работата по отношение на превенцията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ТESY   шприц машини   FANUC ROBOSHOT a-S300iA  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...