Industry Info  
Festo
Festo

PPS Manufacturing и учени от ХТМУ разработват биоразградими нитрилни ръкавици

15.09.2021   |   Проекти
 

PPS Manufacturing, първата компания за производство на нитрилни ръкавици в Европа, сключи партньорски договор с Химикотехнологичния и металургичен университет – София (ХТМУ) за научноизследователски проект, чиято цел е разработването на биоразградими нитрилни ръкавици.

До края на годината учени от ХТМУ имат задача да проучат възможностите за създаване на формула на изцяло биоразградими нитрилни ръкавици.

След финализиране на научния доклад, PPS Manufacturing ще разгледа резултатите и ще прецени дали да премине към неговата реализация и удължаване на партньорството с университета с практическа насоченост.

"Надяваме се, че проектът ще завърши с внедряване на ново производство и това ще е стъпка да работим активно в сферата на биоразградимите продукти, биомедицинското инженерство и биоматериалите за приложение в медицината, които съвпадат с новите специалности в университета", каза проф. Сеня Терзиева-Желязкова, ректор на ХТМУ-София.

Новата фабрика за нитрилни ръкавици ще бъде разположена в Пловдив и се очаква да създаде над 100 работни места за региона.

     
Източник: PPS Manufacturing

Ключови думи: PPS Manufacturing   ХТМУ   нитрилни ръкавици  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...