Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Rohde & Schwarz с ново решение за автоматизация на проектирането в електрониката

14.09.2021   |   Технологии
 

Rohde & Schwarz и Cadence Design Systems разработиха съвместно новото решение за автоматизация на проектирането в електрониката R&S VSESIM-VSS, предназначено за създаване и анализ на сигнали. То поддържа всички основни безжични стандарти (5G, най-новите версии на Wi-Fi и много други), като ускорява разработката и повишава ефективността на RF системите чрез използване на реалистични сигнали както за симулация, така и за тестване.

Инструментът за създаване и анализ на сигнали R&S VSESIM-VSS функционира като допълнение към софтуера на Cadence Visual System Simulator (VSS) – утвърдено решение за симулации и проектиране на електронни изделия, в частност RF модули и комплекти, използвани в безжични комуникационни и радиолокационни системи. R&S VSESIM-VSS разширява възможностите на софтуера VSS чрез добавяне на реалистични сигнали към работния процес, увеличаване на точността на симулацията и опростяване процеса на проектиране. 

Решението на Rohde & Schwarz предлага софтуерни средства за тестване на интегрални схеми, хардуерни модули и устройства чрез генериране и анализ на сигнали. R&S VSESIM-VSS съчетава тези две функции за симулация и добавя плъгини към инструментите за автоматизация на проектирането в електрониката на Cadence.

Плъгинът за приемане на данни от Rohde & Schwarz осигурява достъп до сигнала във всеки момент от процеса на проектиране. Сигналът може да бъде пренасочен към генератор на векторни сигнали и да се приложи към наличния хардуер, което позволява анализ на системно ниво в хибридни хардуерни и софтуерно симулирани проекти. Важна характеристика на R&S VSESIM-VSS е поддръжката на техники за директно цифрово предварително изкривяване (DPD), които проверявят ефектите от линеаризацията още във фазата на симулация при разработка на сервоусилватели, посочват от фирмата.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   R&S VSESIM-VSS   EDA  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...