Industry Info  
Festo
Festo

Над 2,2 млн. лв. се отпускат за модернизация на лаборатории и производствени бази в 28 училища

14.09.2021   |   Бизнес
 

Двадесет и осем училища ще получат общо 2 238 000 лв. за модернизация на учебните лаборатории, кабинети и производствени бази с нова техника и специализирани софтуерни продукти за обучение по професии, съобщиха от Министерството на образованието (МОН). Средствата се отпускат по модул "Подобряване на материално-техническата база" на Национална програма "Професионално образование и обучение".

Инвестициите са насочени към четири средни училища с професионални паралелки и към професионални гимназии, които подготвят специалисти в сферата на производствените технологии, електротехниката и енергетиката, туризма, селското стопанство, транспорта и др.

Максималната стойност на всеки проект е 100 000 лв., което включва и най-малко 10% съфинансиране от фирми партньори. Училищата вече са получили 65% от сумите, а до края на годината ще получат и остатъка.

По тази програма в 37 професионални направления се разработват нови типови учебни планове и програми. Изготвят се и осем електронни учебни помагала. Създават се също национални изпитни програми от професионални гимназии в партньорство със сродни училища и представители на бизнеса. В рамките на Национална програма "Професионално образование и обучение" са обучени над 300 учители.

     
Източник: МОН

Ключови думи: МОН   производствени технологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...