Industry Info  
Festo
Festo

Лазерният скенер SafeZone 3 от Rockwell Automation осигурява достъп до критични данни

14.09.2021   |   Технологии
 

Лазерният скенер Allen-Bradley Guardmaster SafeZone 3 от Rockwell Automation вече се предлага с CIP (Common Industrial Protocol) протокол за сигурност през EtherNet/IP. Интегрираният протокол позволява на потребителите да имат достъп до критични данни, чрез които получават цялостна представа за състоянието на машината или на производствената линия. Скенерът SafeZone 3 е от типа умни устройства за безопасност, които увеличават времето на работа на машината, подобряват гъвкавостта и сигурността, като същевременно намаляват общите разходи за поддържане.

Устройството е проектирано за обезопасяване на зони или засичане на достъп в или около работната клетка, като позволява на потребителите да следят едновременно до четири зони на безопасност вместо да превключват от една на друга. По този начин се разширява обхватът на защитеното поле  и се осигуряват диагностични данни през една единствена EtherNet/IP връзка. Според компанията това може да подобри производителността, например чрез изпращане на предупредителни сигнали до служителите в случай на опасност, за да се избегне забавяне или спиране на машина.

"Лазерният скенер SafeZone 3 се характеризира и с подобрена сканираща технология за измерване на разстояние. По този начин се подобрява прецизността на сканираните данни и се повишава точността на работа в условия на запрашаване, дим, искри от заваряване и други смущения", изтъкват от Rockwell Automation.

Лазерният скенер SafeZone 3 е вграден в контролните системи за безопасност Allen-Bradley GuardLogix за SIL 2/PLd приложения посредством Studio 5000 Logix Designer.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   лазерен скенер   Allen-Bradley  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...