Industry Info  
Festo
Festo

Farnell сключи споразумение за дистрибуция с Epishine

14.09.2021   |   Бизнес
 

Farnell сключи франчайз споразумение с иновативния шведски производител на органични печатни соларни клетки и развойни комплекти Epishine. Новите на пазара печатни соларни клетки са оптимизирани за автономно енергозахранване от вътрешни помещения, което позволява използването на слънчева енергия практически навсякъде. Инженерите могат да използват тази иновативна технология с помощта на развойния комплект Light Energy Harvesting (LEH) Evaluation Kit на Epishine. Farnell е първият дистрибутор, който предлага разширен набор от складови наличности с продукти от Epishine.

Органичните соларни клетки на Epishine са малки, тънки, гъвкави и отпечатани върху рециклируема пластмаса. Клетките могат лесно да бъдат интегрирани в разнообразно електронно оборудване с ниска мощност, като преобразуват светлината в помещението в електронергия. Разработчиците на нови продукти могат да заменят батерийното захранване на безжичните сензори и други подобни прибори с органични соларни клетки, за да намалят въздействието върху околната среда и да спестят разходи за подмяна на батериите, посочват от Farnell.

Развойният комплект Light Energy Harvesting Evaluation Kit разполага с 6-клетъчен 50 x 50 мм LEH модул със суперкондензатор, който действа като енергиен буфер и интелигентна система за управление на захранването, поддържаща различни изходни напрежения и решения за съхранение на енергия. Комплектът може да осигури достатъчно ток за захранване на повечето безжични прибори с ниска мощност като BLE, Zigbee и LoRa.

"Тази иновативна технология ще добави реална стойност и ще подобри екологичните характеристики на крайните продукти. Farnell продължава да добавя към своето портфолио авангардни нови доставчици като Epishine, така че нашите клиенти да се възползват от последните иновации в новите технологии", отбеляза Лий Търнър, ръководител на отдел "Полупроводникови компоненти и SBC" във Farnell.

Печатните соларни клетки на Epishine имат избираемо изходно напрежение, вариращо от 1,8 до 3,3 V (на стъпки от 0,1 V), до 300 mA работен ток и разширен температурен диапазон, оптимизиран за употреба на закрито (от -20° до 40°C) с осветeност от 20 до 1000 lux.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Фарнел   Epishine   соларни клетки   Energy Harvesting   Zigbee   LoRa  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...