Industry Info  
Festo
Festo

Конференция представя възможностите на България да стане център на електромобилната индустрия

10.09.2021   |   Събитията
 

Конференция на тема "Визия и стратегии за развитие на електромобилността и електромобилната индустрия в България" ще се проведе на 29 септември 2021 г. в иновационния форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк.

Събитието се организира от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в партньорство с Гръцкия бизнес съвет в България (ГБСБ).

Заявената цел на конференцията е да се представят възможностите на България да се превърне в център на електромобилната индустрия и да се отговори на предизвикателствата и очакванията пред развитието на електрическата мобилност в страната в контекста на новите законодателни мерки за борба с климатичните промени на Европейската комисия.

Конференцията ще бъде открита от министрите на икономиката и транспорта Кирил Петков и Георги Тодоров, посланиците на Германия и Гърция – Кристоф Айххорн и Димитриос Хронопулос. Сред поканените гости са представители на бизнеса, министерства и браншови организации.

Сред обсъжданите теми ще бъдат електромобилността като ключ към устойчивата мобилност и иновациите, ролята на електромобилността за развитието на икономиката, както и как може да се стимулира и ускори нейното навлизане в страната.

Можете да се регистрирате за участие тук.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   ГБСБ   електромобилност   Европейска комисия  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...