Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

България си сътрудничи с Федерална провинция Саксония в областта на енергийната ефективност

02.09.2021   |   Бизнес
 

В рамките на двустранна среща обсъдиха възможност за сътрудничество в областта на енергийната ефективност между България и Федерална провинция Саксония. 

На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът на регионалното развитие на немската провинция Томас Шмидт коментираха предизвикателствата, които поставя предстоящото преструктуриране на въглищните райони. Като възможни теми за бъдещо съвместно сътрудничество бяха определени климатичните промени, намирането на по-чисти енергийни източници, чисти градове на бъдещето, енергийни спестявания, нискоенергийни сгради и др.

Министър Шмидт подчерта, че голяма тема за Саксония е трансформацията на бъдещите бивши миннодобивни предприятия, като целта е използването на иновации, чрез които да се върви в посока чисти енергийни източници. Той подчерта, че може да се намерят общи решения на база научни изследвания и нови технологии и отбеляза възможностите за финансиране на подобни инициативи, с които Европейският съюз разполага.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   енергийна ефективност  

Област: Енергетика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...