Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Въвеждат нови енергийни етикети на светлинните източници

01.09.2021   |   Бизнес
 

От днес, 1 септември 2021 г., в търговската мрежа и онлайн магазините започва въвеждането на нови енергийни етикети на светлинните източници. С цел постигане на пълна прозрачност класовете на енергийна ефективност са със завишени критерии и са разпределени в скала от A до G, като са премахнати плюсовете към класа (A+/A+++).

Нов елемент на енергийния етикет на светлинните източници, освен актуализираният енергиен клас, е QR кодът, който препраща към европейската продуктова база данни EPREL. В нея потребителите ще намерят допълнителна полезна информация например за цвета на излъчваната от източника светлина (топла бяла, неутрална бяла, студена бяла), възможността за димиране, средната продължителност на живот, индекса на цветопредаване и трептенето.

Промяната е вследствие на новите европейски регулации, според които енергийните етикети на всички продукти следва да се актуализират поетапно през следващите няколко години.

Всички светлинни източници, които ще бъдат пуснати на пазара след 1 септември т. г., следва да имат върху опаковките си нов етикет. Останалите продукти могат да продължат да се продават със стария етикет в следващите 18 месеца, за да се избегне необходимостта от производство на нови опаковки или преетикетиране на продукти, които се очаква да бъдат продадени в кратки срокове. За разлика от физическите обекти, онлайн магазините са длъжни в срок до 21 септември т. г. да публикуват новите етикети непосредствено до цената на светлинния източник.

Подробна информация за промяната на схемата за етикетиране на електроуредите и светлинните източници може да откриете тук.

     
Източник: LABEL 2020

Ключови думи: LABEL 2020   енергийни етикети   светлинни източници  

Област: Осветление  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...