Industry Info  
Festo
Festo

НКИЗ и ПГТЕ "Хенри Форд" подписаха меморандум за сътрудничество

01.09.2021   |   Бизнес
 

Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Професионалната гимназия по транспорт и енергетика (ПГТЕ) "Хенри Форд" в София подписаха меморандум за сътрудничество. Основната цел на инициативата е да се преодолее едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти, които се реализират в България – недостигът на качествени специалисти.

"Съчетаването на обучението с практическа работа по време на дуалното обучение води до изграждането на едни много добри специалисти и дава гаранция за качеството при подготовката на кадрите", отбеляза при подписването на меморандума д-р Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ. Директорът на ПГТЕ "Хенри Форд" инж. Таньо Стойчев добави, че техните ученици са добре подготвени благодарение на модерните лаборатории, които са изградили, и интереса на работодателите, които подкрепят учениците, които се обучават в гимназията.

В лабораторния корпус на ПГТЕ "Хенри Форд" са разположени над 40 учебни работилници и лаборатории, специализирани кабинети и учебни центрове за общопрофесионална и специална практическа подготовка. Гимназията разполага с учебен автосервиз, учебна топлоцентрала и собствен автопарк, 52 кабинета, 4 компютърни зали с по 14 работни места и 2 големи академични зали.

Една от търсените специалности в професионалната гимназия е "Промишлена електроника", отбеляза инж. Стойчев. Учениците, които са завършили този профил, могат да работят като специалисти по техническо обслужване и монтаж във всички предприятия и фирми за производство и експлоатация на електронни апаратури и съоръжения. Специалността е разкрита с помощта на НКИЗ и в сътрудничество с фирма Бер-Хелла Термоконтрол, която развива дейност в Индустриален парк София – Божурище.

НКИЗ и ПГТЕ "Хенри Форд" се договориха да продължат да си сътрудничат и в бъдеще. Д-р Барес пое ангажимента да включи ПГТЕ "Хенри Форд" в Деня на отворените врати, който НКИЗ готви в Индустриален парк София – Божурище.

     
Източник: НКИЗ

Ключови думи: НКИЗ   индустриални зони   промишлена електроника  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...